HTML

Sörkollektor-Napkollektor

Házilag elkészíthető, olcsó, de jó hatásfokú napkollektor bemutatása, mit hogyan készíts. Ez a blog azért jött létre, mert érdekel, mi az, amit meg tudok vagy tudnék tenni, hogy kevesebbet ártsak a természetnek, védjem a környezetet, és közben olcsóbban fűtsem a házamat napenergiával.

Rovatok

Friss topikok

Elkészült a sörkollektor!!! :)

2008.12.02. 16:35 kgl

Ez a képen még nincsen rajta az osztón és a gyűjtőn lévő golyónyomott lemez mert azt csak később tudtam megvenni a Metaloglóbuszban.

23 komment

A sörkollektor felszerelése és beüzemelése

2008.12.02. 16:11 kgl

A sörkolit megtervezett helyre a házfalra akartam felszerelni. Azért a házfalra és nem a tetőre raktam, mert télen alacsonyabban jár a nap, így nagyobb szögben éri a napsugárzás, így a hatásfoka télen lesz a nagyobb. Nyáron a magasan járó napot leárnyékolja az eresz, így a kollektort nem kell külön…

5 komment

A sörkollektor vezérlő dobozolása

2008.12.02. 15:22 kgl

A sörkollektor ventillátorának egy nagyméretű dobozt készítettem, ebben kapott helyet a ventillátor, egy légtechnikai szűrő ami a port kiszűri a lakásban, a vezérlő elektronika és a 2 db hőmérő is itt kapott helyet. A tápegységet is beleépítettem a dobozba.

Szólj hozzá!

Sörkollektor hőmérsékletmérése

2008.12.02. 15:14 kgl

A sörkollektor vezérlőelektronika beállításához nagyon jól jön egy hordozható infra hőmérő vagy bármilyen más hőmérő, így pontosan be tudjuk szabályozni a ki és bekapcsolási hőmérsékleteket. Én 2 db LCD kijelzős hőmérőt építettem a Conradban kapható építőkittből, mert látványnak sem utolsó, hogy nap…

3 komment

A sörkollektor vezérlő elektronika elkészítése

2008.12.02. 14:21 kgl

A sörkollektor ventillátorának vezérlésére többféle megoldás is létezik.

6 komment

süti beállítások módosítása